سیتیاسکن مجسمه باستانی بودا بازماندههای بدن انسان را درونش آشکار کرد
مجسمه هزار ساله بودای چین مورد بررسی دانشمندان هلندی قرار گرفت و آنها طی آزمایش سیتی اسکن این مجسمه بازمانده مومیایی مردی را در درون آن یافتند که مراحل مومیایی کردن آن برای دانشمندان بسیار جالب بود.
به چشم انسان های غیر متخصص این مجسمه مختص بوداست. اما این مجسمه خیلی از ریزهکاریهایی که هنرمندان آن زمان برای مجسمهبودا به کار میبردند را ندارد. محققان بر این باورند که این مومیایی و این مجسمه متعلق به استاد بودایی به نام لیکوان Liuquan یک پزشک معروف از مدرسه مدیتیشن چینی مربوط به ۱۱۰۰ سال پیش است. علاوه بر اسکن این مجسمه متخصص گوارش دکتر رینالد ورمایدن Raynald Vermeijden از داخل حفره قفسه سینه و شکم این مومیایی نمونهبرداری کرد. در قسمتی که ارگانهای گوارشی مومیایی وجود داشت دانشمندان توانستند تکههای کاغذی که هویت این شخصیت راآشکار میکرد پیداکنند، اما معلوم نیست که این کاغذها چه نقشی در پروسه مومیایی کردن داشتهاست.
این مجسمه بعد از بررسی در موزه درنتس به نمایش گذاشته شدهاست، و متخصصان اکنون در پی یافتن شباهتها و تفاوتهای این مومیایی با بقیه مومیاییها اطراف جهان هستند. این اولین مجسمه باستانی است که از چین خارج شده و توسط دانشمندان غربی مورد بررسی قرار میگیرد.
حدس وگمان دانشمندان بر این قرار است که لیکوان خود در عمل مومیایی کردن خود نقش داشته است. پروسه وحشتناکی که در آن راهبان بودایی با سنتهای خاص، غذاها و گیاهان سمی خاص کاری میکنند که بعد از مرگ بدنشان فاسد نشود و مومیایی شود. این نظریه هنوز کاملا تائید نشدهاست، اما در همین حد فرضیه هم به نظر بسیار جالب میآید.